Vídeos

ImprimirImprimirEnviar a un amicEnviar a un amic

 

Fadi Abi Allam durant les Sessions de Barcelona de la Peacebuilding Academy.

El projecte “Acadèmia de Construcció de Pau a Líban (ACPL)” es una intervenció dissenyada des de organitzacions de la societat civil libanesa (PPM, NNAC) en cooperació amb organitzacions internacionals (GPPAC, PATRIR, Nova) amb l’objectiu de crear una infraestructura de formació i investigació en l’àmbit de la prevenció i resolució de conflictes, i rehabilitació post-conflicte adreçada a professionals que treballen en la construcció de la pau, i sobretot líders comunitaris libanesos i palestins refugiats per definir programes efectius de transformació noviolenta dels conflictes.

 

Moviments noviolents d'onze països de la regió Àrab es reuneixen a Beirut

Els dies 3, 4 i 5 de desembre de 2010 van tenir lloc al Líban les Sessions de Beirut sobre Noviolència organitzades per Nova, la Xarxa de Noviolència dels Països Àrabs (NNAC) i Permanent Peace Movement (PPM)

 Per primera vegada, trenta organitzacions i moviments noviolents d’onze països del món àrab (Marroc, Algèria, Egipte, Sudan, Iemen, Líban, Palestina, Síria, Jordània, Iraq i Kuwait)  es reuniran a Beirut per tal d’intercanviar experiències sobre la transformació noviolenta dels conflictes i enfortir relacions dins la Xarxa Noviolenta dels Països Àrabs.

[més info]

Nova: Centre per la Innovació Social i el Centre d'Estudis per a la Pau Josep Maria Delàs, han presentat l'informe "Espanya -- Israel. Relacions en matèria militar, armamentista i militar. Balanç i Tendències". L'estudi ha estat elaborat per Alejandro Pozo Marín.
En els següents vídeos Martó Olivella, director de Nova i Pere Ortega, investigador del Centre Delàs, ens explicaran quines són les relacions entre Espanya i Israel en matèria d'armament.
Espanya ven armes a Israel i les reimporta amb tecnologia electrònica avançada incorporada per Israel. Les importacions nodreixen de tecnologia avançada la seguretat interior i els sistemes de control social.
És sorprenen que Espanya hagi signat un conveni de col·laboració militar amb Israel, signat recentment per Carme Chacón i Ehud Barak, quan Israel és un país en conflicte que no respecte els Drets Humans. Aquests fets haurien d'impedir les exportacions i contràriament, no han estat tinguts en contra

Ken Loach, Ghada Karmi, Tony Benn, Karma Nabulsi explain why the Russell Tribunal can change things for the better in Palestine.

A film by Leah Borromeo.

Dr. Michael Nagler - Nonviolence Today: The State of Humanity's Most Important Art

Nova -- Centre per a la Innovació Social impulsa Rizoma en el marc del Programa de Noviolència Activa i Construcció de Pau i amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Es tracta de la primera edició d'un programa d'acompanyament, aprenentatge i intercanvi orientat a enfortir la capacitat d'actuació i de lideratge de persones joves vinculades a processos i organitzacions d'acció col•lectiva amb impacte sobre l'acció exterior del país.
Rizoma, es concreta en un seguit de trobades de caràcter intensiu (de diumenge a divendres) i amb un marcat element vivencial en les quals hi participen de 10 a 15 joves. En cada edició es combinaran elements de reflexió, d'intercanvi d'experiències, de debat i de coneixement en primera persona sobre dinàmiques socials, polítiques, econòmiques i culturals, amb algunes activitats més pròpiament formatives.

En aquest video, Paul Jay de The Real News Network entrevista Shir Hever, un economista del Centre d'Informació Alternativa de Jerusalem  Alternative Information Center  i autor del proper llibre d'Economia Política de l'ocupació d'Israel, sobre com el creixent boicot a tot el món d'Israel està afectant l'economia d'aquest país .

 ** Eric Stoner és escriptor, viu a Nova York, i és professor adjunt al Col.legi de Sant Pere. Els seus articles ha publicat articles a The Guardian, Mother Jones, The Nation, In These Times, i el Pittsburgh Post-Gazette. Actualment, forma part del Comitè de Publicacions de la War Resisters League's WIN Magazine (la lliga dels Resistents a la Guerra) del Consell assessor del Centre per a l'establiment de la pau a la Universitat Marquette. Visiti el seu lloc web a: ericstoner.net.

 

The Real News

Kai Fritjof Brand Jacobsen, portaveu de l'European Network for Civil Peace Services, intervé en la jornada de treball "Com establir una política de promoció dels Serveis Civils de Pau", organitzada per l'associació Nova, al Parlament de Catalunya, el divendres 17 d'abril.

 

Més vídeeos disponibles a: http://www.youtube.com/results?search_query=serveis+civils+de+pau+&aq=f

Jacky Rowland de l'agència de comunicació Al Jazeera  va entrevistar l'any passat a famílies de Silwan les cases de les quals estaven destinades a la demolició.

Als voltants de la ciutat vella de Jerusalem, s'estan lliurant avisos als palestins on se'ls diu que seran desallotjats de casa seva. Aquests fets son encara més evidents al barri d'al-Bustan al poble de Silwan.

En aquest reportatge, Jacky Rowland d'Al Jazeera es troba amb persones les vivendes de les quals estan en perill de demolició.

Cal que la Unió Europea acabi amb el vergonyós i il·legal setge amb que Israel sotmet a Gaza. Des de fa 4 anys manté en condicions infrahumanes a un milió i mig de persones per haver votat democràticament a un partit que Israel no accepta; des de fa 43 anys, Israel bloqueja l'accés marítim a Gaza i controla les seves aigües territorials.

Des del divendres 11 fins el dilluns 14, quan coneguem l'acord del Consell d'Afers Exteriors reunit a Luxemburg, estarem concentrats amb accions noviolentes davant de la Delegació de la Comissió Europea de Barcelona (P. de Gràcia, 90)*.

(DIVENDRES 11, DISSABTE 12, DIUMENGE, 13 de 10a 21h. DILLUNS 14 des de les 10 i fins a conèixer l'acord)

Més enllà de la crida a la reflexió o de les condemnes al Govern Israelià per l'atac a la Flotilla de la Llibertat, demanem al President del Govern Espanyol, com a president de torn de la Unió Europea, que exigeixi a Israel el lliure accés del vaixell Rachel Corrie que pretén arribar a Gaza en les properes hores