Campanyes

ImprimirImprimirEnviar a un amicEnviar a un amic

Dins de les activitats de sensibilització que duu a terme, actualment NoVA dóna suport en especial a dues campanyes vinculades a les problemàtiques existents a Iraq i als Territoris Ocupats de Palestina.

Amb Palestina al Cor  (www.alcor.palestina.cat/) és una campanya de solidaritat amb el poble palestí que s'inicià a finals del 2007 en motiu del 60è aniversari de la Naqba Palestina (creació de l’Estat d’Israel) i que ha anat organitzant diversos actes festius i reivindicatius. Aquesta iniciativa, impulsada en consorci entre NoVA, ACSUR-Las Segovias i la Comunitat Palestina de Catalunya, es una aposta pel treball en xarxa d’organitzacions actives al voltant de la sensibilització, denuncia i incidència en defensa del poble palestí. Les activitats realitzades s’encaminen a l’enfortiment del treball d’incidència de col•lectius locals de solidaritat amb Palestina, mitjançant l’organització d’un Seminari, la reflexió estratègica al voltant de la solidaritat amb Palestina i la realització d’una campanya d’incidència destinada a la població en genera. El projecte també preten generar informació veraç i actualitzada per donar a conèixer la situació de vulneració de la legalitat internacional i dels drets humans del poble palestí (realització i publicació d’un estudi, elaboració de tres revistes monogràfiques, realització d’un vídeo, elaboració de materials divers, etc.). Entre les entitats que participen a la campanya hi ha l’Associació Catalana Per La Pau, Ciemen, el Consell de la Joventut de Barcelona, la Fundació Nous Horitzons, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, el Moviment per la Pau, Nexes, el Servei Civil Internacional, SODEPAU i la Xarxa d’Enllaç amb Palestina.

La Campanya de Solidaritat Internacional a la Xarxa Noviolenta LaOnf (iraqnoviolencia.wordpress.com) és una mostra de suport a centenars d'organitzacions i individuals que de forma noviolenta estan treballant per construir la pau, lliure d'ocupació i violència. Així mateix, aquest gest representa l'enfortiment de la societat civil global que de forma cada vegada més gran lluita contra la injustícia i la promoció dels drets humans més enllà de les fronteres. Aquesta campanya es va iniciar l'octubre de 2008 per aconseguir el suport d'organitzacions, entitats i individuals de les nostres societat i crear espais de cooperació amb els activistes i organitzacions noviolenta de l'Iraq. Amb aquest objectiu, la campanya pretenia comunicar les accions noviolenta realitzades a l'Iraq per les organitzacions de la Xarxa LaOnf (www.laonf.net) durant la 3 ª Setmana noviolenta del país, entre el 10 i el 19 d'octubre de 2008. En aquests dies van tenir lloc desenes d'accions noviolenta als carrers, hospitals, escoles, places i altres llocs públics a les 18 províncies de l'Iraq, per promoure la noviolencia com l'estratègia més efectiva per transformar el conflicte i crear un Iraq lliure d'ocupació, on es protegeixin els drets humans dels seus ciutadans. La Noviolencia és a l'Iraq la tercera via que es desmarca de la col•laboració amb l'ocupant i la resistència armada.